Производителят на официалната топка за световното първенство “Адидас” отговори на критиките на националния отбор на Англия към “Джабулани”.
 
“Дадохме възможност на всички водещи шампионати и национални отбори да се подготвят за Мондиал 2010, използвайки “Джабулани” още от февруари”, заяви представителят на “Адидас” Томас Шайкван.
 
“В Бундеслигата, първенствата на Швейцария, Австрия, Португалия, Русия и САЩ използваха топката. Националните отбори на Франция и Аржентина играеха контролните си срещи само с “Джабулани”. В това време във Висшата лига и в приятелските мачове на националния отбор се използваха топки на други фирми”, допълни Шайкван.
 
“Поради тази причина, англичаните нямат право да предявяват претенции към нас. Техните играчи просто не са привикнали да играят с тази топка, въпреки че имаха на възможност да сторят това поне в четирите седмици преди световното първенство”, обяви представителят на “Адидас”.
 
Нова вълна от критики към поведението на “Джабулани” се разрази, след като вратарят на Англия Робърт Грийн допусна лесен гол при равенството 1:1 срещу САЩ./БЛИЦ