Англия победи с 3:1 Мексико в контрола, играна на "Уембли". Головете за съперника на България в европейските квалификации отбелязаха Ледли Кинг в 17-ата минута, Питър Крауч в 34-ата и Глен Джонсън в 47-ата. За гостите се разписа Гийермо Бланко в 45-ата.

Селекционерът на Англия Фабио Капело бе обявил, че няма да използва играчите на Челси и Портсмут, които са в състава му, за да може да си починат след финала за ФА Къп. Джон Тери, Джо Коул, Ашли Коул и Франк Лампард гледаха отстрани, както и вратарят на "помпи" Дейвид Джеймс.

При това положение Ледли Кинг получи титулярно място в защитата рамо до рамо с Рио Фърдинанд. Кинг не бе играл в националния от почти 3 години. За последно той бе на терена за Англия през юни`07 в квалификация срещу Естония за Евро`08. Именно бранителят на Тотнъм вкара първото попадение. В 17-ата минута Стивън Джерард центрира от корнер към далечната греда. Там Питър Крауч свали топката с глава към Ледли Кинг, който я отклони, пращайки я в мрежата на мексиканците - 1:0. Това бе втория гол на Кинг за националния тим досега. Предишният беше при равенството 1:1 с Португалия през февруари 2004 година.

Второто попадение за англичаните реализира Питър Крауч в 34-ата минута. Джерард центрира към Уейн Руни, който би с глава право във вратаря Перес. Стражът изби в напречната греда, но Крауч бе на място и вкара топката от голлинията с гърди за 2:0. Това бе 21-ия гол на снажния нападател на Тотнъм в 38 мача за Англия.

Малко преди почивката гостите намалиха резултата. Центриране от корнер бе засечено с глава от Рафа Маркес. На голлинията Лейтън Бейнс успя да избие, но право в краката на Гийермо Франко, който от близко разстояние се разписа за 2:1.

В началото на второто полувреме домакините стигнаха до трети гол, дело на Глен Джонсън. Десният защитник нахлу към средата на терена и с мощен удар от 25 метра прати топката под гредата за 3:1. Това бе първи гол на бранителя на Ливърпул за националния тим.

Последната контрола на Англия преди световното първенство е срещу Япония на 31 май в Грац (Австрия). /БЛИЦ

Съставът на Англия: Грийн (46-Харт), Г. Джонсън, Бейнс, Фърдинанд (46-Карагър), Кинг, Уолкот (77-Ленън), Джерард, Карик (62-Хъдълстоун), Милнър (85-А. Джонсън), Крауч (46-Дефоу), Рууни