36 фенки на Холандия са били арестувани в мача с Дания (2:0) вчера заради скрита реклама. ФИФА не позволява маркетингови прояви по време на мачовете. Според холандския вестник “Дъ Стар” жените били с къси оранжеви роклички, с които участвали в промоция на бира в родината си.

Според ФИФА те са правели реклама на компания, която не е спонсор на Световното първенство по футбол. Говорител на компанията отрече обвиненията и нападна футболната централа, като заяви, че жените са били държани в офис с часове.

“Роклите са хубави. На кой му пука, че са брандирани. Хората трябва да носят, каквото поискат. Ние, холандците сме луди по оранжевото, нормално е да се обличаме в него на Световното”, заяви говорителят.

“Просто си седяхме най-отпред и пеехме. Камерата обаче се фокусира на нас и след малко пристигнаха 40 стюарди, които ни изведоха от стадиона. Полицията ни разпитва с часове. Обясниха ни, че правим реклама и нарушаваме закона на ЮАР. Заплашиха ни с шест месеца затвор. Момичетата плачеха. Взеха ни паспортите и сега чакаме”, разкри една от тях Барбара Кастейн./БЛИЦ