Аурелио Видмар беше назначен днес за помощник-треньор на Австралия. Задачата му е да помага за по-лесната адаптация на местните таланти в отбора, който обикновено се пълни с играещи в Европа легионери. По принцип Австралия залага на чужди специалисти на треньорския пост, като холандецът Пим Фербеек наследи поста от именития Гус Хидинк. Видмар ще пътува с делегацията за Южна Африка, но все още не е ясно дали ще започне работа на терена още там или ще се изчака края на първенството.
"Аурелио е фантастичен треньор в работата си с младите и стъпката, която предприехме, е с цел да помогне за адаптирането на тези момчета в мъжкия национален отбор. Не е изключено в някакъв момент той да бъде и следващият ни национален треньор”, коментира изпълнителният директор на Футболната федерация на страната Бен Бъкли.
43-годишният Аурелио Видмар беше треньор на местния първодивизионен клуб Аделаида Юнайтед, но напусна заради ангажимента към федерацията. След Световното първенство той ще започне подготовката на Олимпийския отбор по футбол на страната за Игрите през 2012-а година.