Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга не бе доволен от съдията Стефан Ланоа, който ръководи мача срещу Кот д`Ивоар. Южноамериканците биха с 3:1 и се класираха за осминафиналите. Дунга се оплака, че Ланоа е бил твърде снизходителен към грубата игра на Кот д`Ивоар и е трябвало да покаже много повече картони за противника.

„Знаехме, че мачът ще е много тежък. Футболистите на Кот Д`Ивоар са много атлетични, и използват чисто физическа сила, но също така и грешат много. Хората, които ръководят играта, трябва да внимават с тях. Трудно е да играеш футбол, когато реферът прави толкова много пропуски като днес,” заяви Дунга на пресконференцията след мача.

„Изгонването на Кака бе абсолютно несправедливо. Той бе фаулираният, а бе наказан за това. Футболистът, който извърши нарушението, бе поощрен по този начин,” отбеляза наставникът. „Мисля за заместник. Що се отнася до Елано, той е много важен за нас играч и очаквам да се възстанови до следващия мач. Рамирес и Даниел Алвеш също могат да влязат в игра. Всички в отбора разчитаме на Луиш Фабиано. Всеки нападател, който не отбележи в два-три мача, е под напрежение. При него не е различно, връща се след контузия. Нашата работа бе да му вдъхнем увереност, за да преодолее колебанията си. Знаехме, че неговият момент ще дойде,” каза Дунга.

„Първият мач на Световното винаги е труден, заради напрежението. Но като погледнем всички отбори, има явно подобрение. Казах на играчите си, че повечето от срещите на такъв форум могат да се решат от една-единствена възможност. Днес показахме зрялост и нито за миг не се отдръпнахме от позициите си. Искам моят отбор да играе твърдо, но също така – да играе футбол. Те трябва да се концентрират върху това – да играят футбол, да правят това, което могат най-добре”, завърши селекционерът на Бразилия./БЛИЦ