Новият капитан на Англия Стивън Джерард е оптимист преди започващото световно първенство в ЮАР. Сърцатият халф на Ливърпул взема лентата от Рио Фърдинанд, който се контузи и отпадна за Мондиала. Джерард е наясно с огромната отговорност, която трябва да носи като капитан на Англия.

"За мен това е истинско предизвикателство. Целта ми е да поведа отбора към успехи в ЮАР и да изминем целия път на този Мондиал", заяви Джерард.

"Да носиш капитанската лента на ръката си - това е едно невероятно усещане, особено като знаеш какво означава този Мондиал за мнозина от хората. Хубавото в ЮАР е, че ние ще се чувстваме като у дома си заради голямата подкрепа, която ще ни окажат феновете ни. Трябва да ги зарадваме", добави халфът.

"Аз и съотборниците ми мислим единствено за това как да покажем на света, че можем да стигнем до голямата слава. Искаме да направим това като отбор, а не като индивидуалности. Единственият начин да постигнем нещо на този турнир е да сме едно цяло. Тогава можем да стигнем до крайната си цел", завърши Джерард. /БЛИЦ