Капитанът на националния отбор на Франция Патрис Евра ще разкрие цялата истина за уникалните скандали, които раздираха отбора по време на световното първенство в ЮАР. “Петлите” отпаднаха още в групите, след като спечелиха само 1 точка – равенство с Уругвай, а загубиха от Мексико и ЮАР.
Бранителят заяви, че до няколко дни цяла Франция ще научи причините за скандалите в лагера на тима по време на Мондиала.

“Сега е време първо да се извиним на милионите ни фенове. Исках да разкрия всичко още вчера, но треньорът не ми даде да го направя, не ми позволи да се извиня. Френският народ трябва да знае цялата истина, тъй като този отбор му принадлежи. След това, ако искат да ни простят, но поне ще знаят истината. Няма какво да крия. Отборът не принадлежи на никого, а на целия народ”, каза Евра.

“Доволни сме от решението на Никола Анелка, но всички подробности ще научите след няколко дни, когато ще дам специална пресконференция. Казвам ви, съвсем скоро, ще научите всичко”, допълни защитникът на Манчестър Юнайтед.

Футболистите заявиха, че ще се откажат от всички бонуси около световното първенство заради отпадането и големия срам по терените в ЮАР.

Медиите в страната разсипват от критики националите след позорното отпадане. “Фиаско за футболния отбор на страната”, пише “Монд”. “Излагацията е пълна”, е заглавието на „Фигаро”. „Екип”: Станахме за смях! И допълва: „Участието ни на Мондиала бе позорно и глуповато, като станахме за смях на цяла Европа и останалия свят. Маскарадът приключи и е време националите да се качват на самолета за Париж.” “Паризиен”: “Националите сразени, връщат се рано у дома”./БЛИЦ