Италианският национал Фабио Канаваро се съгласи на изненадващ трансфер в ОАЕ. Доскорошният защитник на Ювентус ще играе от следващия сезон в дубайския клуб Ал Ахли, който иска Хари Реднап за мениджър. Новината бе съобщена от ръководството на клуба, който в официално изявление до медиите обяви, че договорът на Канаваро е за срок от две години.

Бранителят ще се присъедини към новия си отбор след края на световното първенство в ЮАР. От Ал Ахли няма да плащат трансферна сума за него, тъй като договорът на Фабио със "старата госпожа" изтече в края на сезона и така той се сдоби със статут на свободен агент.

Както е известно, шефовете на Ал-Ахли проявяват сериозен интерес и към мениджъра на Тотнъм Хари Реднап. С привличането на 36-годишния Канаваро от клуба се надяват, че ще успеят да вдигнат нивото на отбора и така да предизвикат интереса и на други световни звезди.

Италианецът, който има 132 мача за "Скуадра адзура", отказа оферти от родината си, за да играе в Дубай, когато новият сезон започне в средата на септември./БЛИЦ