Фабио Капело може да напусне поста си на национален селекционер на Англия след края на световното първенство в ЮАР, пише “Нюз ъф дъ Уърлд”. 72 часа преди “трите лъва” да отлетя за ЮАР, Капело на няколко пъти отказа открито да обяви, че остава на поста си и след Мондиал 2010. Днес англичаните играят контрола с Япония в Грац.
 
Според информацията Дон Фабио бил недоволен от постоянните смени на върха на Футболната асоциация и от оставката на Лорд Трисман. Капело не бил сигурен, че още иска да води английските национали, а пред него изникнала възможност и да застане начело на Интер. Той дори призова президента на европейските клубни шампиони Масимо Морати да му направи предложение.
 
Италианският специалист бе на крачка от поемането на Интер през 2004 г., когато дискутираше с Морати напускането си на треньорския пост на Рома. Тогава шефът на “нерадзурите” изненадващо предпочете да назначи Роберто Манчини вместо Дон Фабио. Сега обаче италианският специалист бил сигурен, че ще избран за треньор на шампионите на Италия и Европа.
 
Капело бе назначен за национален селекционер на Англия през ноември 2007 г. от бившия изпълнителен директор на ФА Брайън Баруик. Настоящите шефове на английския футбол планират да говорят с италианеца за оставането му на поста след пристигането на тима в ЮАР през следващата седмица./БЛИЦ