Полузащитникът на Испания Сеск Фабрегас твърди, че в момента не мисли за Барселона. Както е известно, халфът на Арсенал е спряган за сигурно ново попълнение на каталунците, а днес му предстои първата среща с "Ла Фурия" на световното първенство в ЮАР. В двубой от Група "H" селекцията на Висенте дел Боске излиза от 17:00 часа на стадион "Мойсес Мабида" в Дърбан срещу Швейцария.

"Сега нямам време да мисля за Барселона", сподели Сеск в навечерието на двубоя с швейцарците.

"Концентриран съм в тренировките с националния отбор и се опитвам да почивам в свободното си време", каза още Фабрегас.

Очаква се днес срещу Швейцария невъзстановените напълно Фернандо Торес и Андрес Иниеста да останат на пейката, което освобождава място за Сеск в петчленната полузащита на Испания зад единствения нападател Давид Вия.

Фабрегас не е играл, откакто счупи крака си в мач на Арсенал от Шампионската лига срещу Барселона на 1/4-финалите. Той обаче участва пълноценно в тренировките на "Ла Фурия" и може би ще бъде предпочетен пред Серхио Бускетс.

Испания загуби само един от последните си 45 мача, като спечели 41 от тях и вкара 103 гола.

"Много е важно да спечелим първия мач, за да натрупаме увереност. Вярно е, че понякога шампион става отбор, който стартира бавно, но все пак победата в първата среща е жизнено важна за отбора", каза още Фабрегас. /БЛИЦ