Полузащитникът на националния отбор на Бразилия Фелипе Мело отново тренира и ще бъде готов за днешния осминафинал на световното първенство срещу Чили. Двата тима се изправят един срещу друг в 21,30 часа. Мело получи контузия в левия глезен по време на мача с Португалия (0:0) и бе заменен принудително още през първото полувреме. Първоначално травмата притесни медицинския екип на бразилците, но след вчерашното занимание Карлос Дунга е спокоен за полузащитника.

“Статистиката не ме интересува. За нас най-важен винаги е следващият мач, днес също е така. Миналото си е минало”, коментира Дунга факта, че Бразилия има седем поредни победи срещу Чили.

“В груповата фаза имаш възможност да се поправиш, ако сгрешиш. На елиминациите вече не е така, падаш и си в нокаут. Всеки отбор има свой стил на игра, но ние трябва да изненадаме съперника. Няма лесен противник, всеки се стреми да победи. Чили е различен отбор, движат се много добре на терена”, добави специалистът.

Опасенията на Дунга са в евентуалната защитна игра на чилийците: “Испания вече изпита затруднения, Швейцария и ние също, когато съперникът играеше сгъстено в защита. Винаги е трудно срещу такава схема.”/БЛИЦ