Около час след края на мача Германия- Англия (4:1) от световното първенство, ФИФА попари всякакви надежди за промяна в правилата и по-точно за въвеждане на видеоповторения за съдиите.

"Всякакви дискусии за видеокамери, които да бъдат поставени на голлиниите, приключиха през март. Никакви подобни варианти за обсъждане няма да има", се казва в официално съобщение на централата.

Както е известно, промените в правилата могат да бъдат утвърдени единствено от Международния борд по правилата на играта, в който членуват осем души - четири от квотата на ФИФА и четири от Футболните асоциации на Великобритания - по един от Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс.

Бразилският национален селекционер Карлос Дунга също се обяви против включване на технологии в съдийските решения - инсталиране на чип от топката или пък поставяне на видеокамери на голлиниите.

"Ако това стане, вие журналистите за какво ще пишете? Мачът свършва, всичко е ясно и после всички се прибираме скучно по домовете си. Футболът без полемиките около него е нищо", изрази мнение Дунга. /БЛИЦ