ФИФА реши да спре видеоповторенията на спорните ситуации на екраните на всички стадиони в ЮАР до края на Мондиал 2010. Повод за това е първото попадение на Аржентина във вратата на Мексико в 1/8-финалния, който предизвика бурни протести. Възпитаниците на Хавиер Агире бяха бесни на Роберто Розети и неговите помощници, като искаха голът на Карлос Тевес да бъде отменен. Именно видеоповторенията показаха, че нападателят на Ман Сити е в положение зад гърба на мексиканците при паса на Меси.
 
Любопитното е, че първоначално страничният рефер Стефано Айролди зачете гола, но след като видя на ситуацията на големия екран, привика при себе си главния рефер. Двамата притеснено си говореха нещо, като по всичко личеше, че асистент-арбитърът е гузен за огромния гаф. След направената консултация обаче Розети взе крайно решение да зачете гола и посочи центъра.
 
Говорителят на ФИФА Никола Мено обяви, че спорните ситуации не бива да бъдат излъчвани на екраните по време на двубоите. Той коментира и че все още не е започнало разследване на сдърпването между щабовете на двата отбора на почивката между двете полувремена.