Франция стигна до измъчено 1:1 в контролна среща срещу Тунис след изравнителен гол на Уилям Галас през второто полувреме. Мачът бе част от подготовката на “петлите” за участие на Мондиал 2010.
 
С този двубой френският селекционер Реймон Доменек се изравни с Мишел Идалго по брой мачове начело на националния отбор. Двамата имат по 75. Балансът на Доменек е 41 победи, 23 равенства и 11 загуби.
 
Зоменек запази Никола Анелка като централен нападател, докато Тиери Анри отново остана резерва. Уилям Галас за втори пореден мач започна като титуляр заедно с Ерик Абидал, след като се възстанови от контузия на прасеца.
 
За двубоя с Тунис селекционерът заложи на новата си схема 4-3-3 и направи само една смяна в състава от мача с Коста Рика (2:1) в сряда. На вратата на мястото на Стив Манданда застана титулярът Юго Льорис.
 
Слабата концентрация на френската защита в началото на мача позволи на Тунис да открие резултата в петата минута чрез Исам Жомаа. “Картагенските орли” можеше да водят с 2:0 в 10-ата минута, но нямаха шанс пред Льорис. В 62-ата минута Галас изравни, когато с глава засече центриране на Гуркюф от фаул.
 
Следващият контролен мач на Франция е в петък, когато съперник ще бъде Китай. “Петлите” са в Група “А” на Мондиал 2010, където съперници са им ЮАР, Мексико и Уругвай. Тимът на Доменек стартира участието си на световното първенство срещу южноамериканския тим на 11 юни./БЛИЦ
 
СЪСТАВЪТ НА ФРАНЦИЯ: Юго Льорис, Бакари Саня, Уилям Галас (64-Себастиен Скилачи), Ерик Абидал (46-Марк Планюс), Патрис Евра (64-Гаел Клиши), Йоан Гуркюф (64-Абу Диаби), Жереми Тулалан, Флоран Малуда, Сидни Гову (75-Джибрил Сисе), Никола Анелка (64-Андре-Пиер Жиняк), Франк Рибери (46-Тиери Анри)