Срив в системата за продажба на билети за световното първенство в ЮАР беляза последния ден, в който официално можеше да бъдат купувани пропуски за Мондиал 2010.

За турнира, който стартира на 11 юни, имаше останали 160 000 билета и около 700 човека се опитаха днес да ги купят. Само два часа след днешния старт на продажбата никой не успя да се сдобие с пропуските заради срива в системата. 

От ФИФА обявиха, че фирмата за продажба на билети “Match” е срещнала неочакван технически проблем, който е засегнал центровете на световната централа за разпространение на пропуските, както и някои южноафрикански банки.

FNB, банката, която се занимава с дистрибуцията на билените в ЮАР, разкри, че системета на ФИФА се е сринала тази сутрин заради претоварване.

"Това се случва въпреки получението гаранции от страна на “Match” и от генералния секретар на ФИФА Джером Валке”, заяви маркетинговият директор на FNB Вики Трехевън и добави, че няма индикации, кога системата за продажба на билети ще заработи отново.

Шефът на организационния комитет на Мондиал 2010 Дани Джордаан изрази искрените си съжаления към феновете, някои от които се бяха наредили на опашките от два дни. Джером Валсе от своя страна поиска пълен доклад от “Match”./БЛИЦ