Полузащитникът на Англия Гарет Бари почти сигурно ще пропусне първия мач от световното първенство срещу САЩ, който е в събота. Бари от няколко дни тренира, но не с основната група, а и според Капело здравословното му състояние не е добро. Доскоро халфът се лекуваше от контузия в глезена. Според лекарският щаб на Англия Бари има само 20% шанс да излезе още в първия мач срещу САЩ.

Все пак Дон Фабио се надява да може да използва един от основните си футболисти в центъра на терена за втория мач от групата срещу Алжир на 18 юни.

Националният селекционер има още няколко въпросителни преди първия мач. Италианецът все още не е решил на кого ще заложи на вратата, като Дейвид Джеймс със сигурност засега остава трети вратар, ще се избира между Робърт Грийн и Джо Харт за титулярния пост.

Защитникът на Уест Хем Матю Ъпсън продължава да е болен и със сигурност пропуска контролата срещу Платиниум Старс, а това намалява и шансовете му да играе срещу САЩ.

Майкъл Доусън също няма да вземе участие в спаринга, тъй като все още не се е аклиматизирал. Ледли Кинг няма да бъде рискуван, тъй като все още не е в добро физическо състояние./БЛИЦ