Германия записа победа с 3:0 над Унгария в контролна среща, която е част от подготовката на “маншафта” за участие на световното първенство в ЮАР.
 
Лукас Подолски даде ранен аванс на немците, след като се разписа от дузпа в 5-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за фаул на Шандор Торгеле срещу Пер Мертезакер при изпълнение на корнер.
 
Резервата Марио Гомес удвои в 69-ата минута, а Какау направи 3:0 в 73-ата, след като надбяга защитата на унгарците. Месут Йозил имаше три чисти положения за гол през първото полувреме, но не успя да преодолее вратаря Габор Кирали.
 
Унгария също имаше няколко възможности за попадение, като най-чистото бе през втората част. Удар на Балаш Джуджак при добавка на спасяване на Мануел Нойер мина над вратата.
 
Съставът на Йохами Льов бе без четирима играчи на Байерн – Филип Лам, Бастиан Швайнщайгер, Ханс-Йорг Бут и Томас Мюлер. Карето получи почивка след дългия сезон, в който бяха титуляри за баварците в Бундеслигата и Шампионската лига.
 
В края на мача унгарските фенове на стадион “Ференц Пушкаш” призоваха за връщането в националния отбор на Золтан Гера, който бе сред основните играчи на прекрасния сезон на Фулъм. Той отказа да играе за Унгария през миналата година след скандал със селекционера Ервин Куман./БЛИЦ
 
Германия ще играе с Босна и Херцеговина във Франкфурт в четвъртък. Това ще бъде последната контрола на тима преди заминаването за ЮАР, където немците са в Група “D” с Австралия, Сърбия и Гана.
 
Унгария, който не е бил на важен международен турнир от световното първенство в Мексико през 1986 г., ще се изправи срещу Холандия следващата събота./БЛИЦ
 
СЪСТАВЪТ НА ГЕРМАНИЯ: Мануел Нойер, Джером Боатенг, Арне Фридрих (71-Холгер Бадщубер), Пер Мертезакер, Хайко Вестерман, Сами Хедира (46-Денис Аого), Тони Кроос (62-Марио Гомес), Месут Йозил (46-Какау), Пьотър Троховски (62-Марсел Янсен), Мирослав Клозе (62-Марко Марин), Лукас Подолски.