На стадион "Лазур" в Бургас заработи огромната видеостена, по която ще се излъчват мачовете от световното първенство по футбол. Уникалният екран с размери 16 на 9 метра и е разположен точно срещу официалната трибуна. За сглобяването на видеостената бяха използвани елементи от новата, супермодерна LED-система за реклама.

Който иска да гледа мачовете от ЮАР на "Лазур", ще влиза на стадиона с билети на нулева стойност, както беше на пролетните домакинства на Черноморец. За официалните посетители ще има осигурен кетъринг в една от двете ВИП-зали, а на редовите зрители ще се предлагат бира и скара от ротондите. Очаква се на стадиона да гостуват и чуждестранни туристи, дошли на почивка в Слънчев бряг или на други курорти по Черноморието.

Излъчването на мачове от огромни видеостени е позната практика за страните от Западна Европа, но у нас екран с подобни внушителни размери за пръв път ще има в Бургас. Това е поредната стъпка, която доближава Черноморец към утвърдените континентални стандарти във футболния бизнес. /БЛИЦ