С грешката си срещу САЩ при равенството 1:1 в мач от Група “С” на Мондиал 2010 Робърт Грийн записа името си сред поредицата гафове на вратари на английския национален отбор.
 
Името на стража на Уест Хям вече се намира в списък от грешки, който преминава от Дейвид Сиймън на Мондиал 2002 и Скот Карсън от квалификация за Евро 2002, за да стигне до цяла серия издънки на Дейвид Джеймс, известен в родината си като Бедствието.
 
Легендарни английски вратари като Гордън Бенкс, Рей Клемънс и Питър Шилтън със сигурност не биха имали проблеми с улавянето на удара на Клинт Демпси в 40-ата минута на стадиона в Рустенбург.
 
Каквото и да направи от тук насетне в националния обор, Грийн ще бъде помнен с грешката си от Мондиал 2010. Той се нареди до Сиймън, който през 2002 г. не разчете дълго центриране на Роналдиньо и накрая топката го прехвърли, за да се оплете в мрежата. “Селесао” спечели мача с 2:1, а след това стана и световен шампион.
 
Джеймс позволи на далечен удар на Андреас Иваншиц да мине под тялото му и да донесе на Австрия равенството 2:2 в световна квалификация през 2004 г. В този мач “трите лъва” водеха с 2:0. Навикът на Джеймс да прави неразчетени излизания пък доведе до други комични негови прояви.
 
Пол Робинсън попадна в листата от гафове на вратарите на националния отбор на Англия заради квалификационен мач за Евро 2008 срещу Хърватия. Той не успя да уцели топката при пас назад от Гари Невил и кълбото влезе във вратата, след като подскочи точно пред крака на Робинсън.
 
Скот Карсън също се издъни в мач срещу хърватите в същата квалификационна кампания. На пръв поглед той не трябваше да има проблеми с удара на Нико Кранчар, но топката мина покрай него, а Англия загуби мача с 2:3. Поражението сложи край на надеждите на “трите лъва” за класиране на Евро 2008./БЛИЦ