Халфът на Бразилия Кака изрази недоволство от червения картон срещу Кот д`Ивоар (3:1). Звездата на “селесао” получи два жълти картона в рамките на няколко минути, като при втория Кадер Кейта преигра и се строполи на земята, симулирайки нарушение на бразилеца.

“Червеният картон бе несправедлив. Видях ситуацията и по телевизията и е ясно, че не е феърплей. Смятам, че ФИФА ще направи същото заключение. Жалко е, че това се случи точно в момента, в който си връщах старата форма. Сега ще тренирам усърдно, за да наваксам отсъствието си в следващия мач", каза Кака. Бразилецът сподели, че това е едва третия му червен картон в кариерата.

“Какво да ви кажа? Едва ли сега е уместно да споменавам, че според мен не е трябвало да напускам терена и т.н. Не искам хората да си мислят, че ще се оправдавам. Получих доста позитивни коментари, според които не е трябвало нещата да се случват така. Лошото е, че вероятно разочаровахме много хора, тъй като все пак говорим за мач от Мондиала, а подобни сцени най-малко отиват на форум от този характер. Не съм и мислил да влизам във физическа саморазправа с футболист на съперника”, завърши Кака./БЛИЦ