Халфът на Бразилия Рикардо Кака заяви, че не е притеснен от липсата на голове на сметка си на световното първенство. Той е доволен и когато може да дава извеждащи пасове на съотборниците си, както бе снощи в мача с Чили, спечелен с класическото 3:0. Кака асистира на Луиш Фабиано за второто попадение на "Селесао".

"Моята роля е да помагам, не да вкарвам голове. Аз съм много щастлив, когато мога да помогна на други да вкарат голове... на Луиш Фабиано и Робиньо. Това бе моят трети голов пас на световното първенство. Аз съм доволен, когато нашият отбор прогресира", заяви Кака след победата над Чили, класирала Брализия на 1/4-финалите. Там "Селесао" ще срещне Холандия на 2 юли от 17:00 часа.

"Ще помагам още на Луиш Фабиано да стане голмайстор на първенството. С всеки мач радостта се увеличава. Остават още три мача, трябва да спечелим и тях", каза още Кака.

"Ще бъда много внимателен срещу Холандия. Никой не иска да пропусне полуфинал на световното първенство. След червения картона, който получих срещу Чили, бях много притеснен. Аз не съм груб играч. Но постоянно си мислех, че ще ме изгонят отново", допълни Кака. /БЛИЦ