Джо Харт може да се окаже изборът на Фабио Капело за титулярен вратар на Англия на световното първенство в ЮАР. Футболистът има само 45 минути футбол с националния екип, но пък направи страхотен сезон на вратата на Бирмингам.

Довечера се очаква той да започне в контролата срещу Мексико, която ще бъде предавана директно по родния канал Нова Спорт. Ако италианският спец остане доволен, може да го предпочете вместо Дейвид Джеймс и Робърт Грийн.

"Имам вяра в Джо Харт. Той ще играе 45 минути срещу Мексико, тъй като трябва да получи опит да бъде на "Уембли", където напрежението е много голямо. Определено конкуренцията между вратарите е сериозно и всеки от тях е с равни шансове да бъде титуляр", заяви Фабио Капело.

На 30 май Англия ще изиграе още една контрола - срещу Япония. И в нея специалистът също ще може да прецени на кого да заложи. Той обяви, че все още не знае, какъв ще бъде титулярният състав на отбора.

 

"Предпочитам да решавам в последния момент. Определено е опасно, ако твърде рано определиш играчите. Аз лично решавам кой ще играе в деня преди двубоя, но обябявам тима 2 часа преди мача", обясни Капело.