Фабио Капело е превърнал базата на Англия в Южна Африка в същински "Биг Брадър". Италианският специалист ще контролира всеки момент от ежедневието на своите футболисти благодарение на високотехнологични телевизори, поставени в хотелските стаи.
 
Безкомпромисният специалист вече забрани на футболистите да се виждат с половинките си, като правилото му не важи единствено за него самия. Капело ще пътува за ЮАР заедно със своята съпруга Лаура и сина им Пиерфилипо.
 
Според "Дейли Стар", Капело е настоял за инсталирането на техниката в хотелските стаи на базата в Рустенбург, която се оценява на внушителните 325 млн. паунда. Така по всяко време на денонощието той ще може да провежда видеоразговор със своите футболисти.
 
Източник от отбора е споделил пред изданието: "Ще бъде като "Биг Брадър". По-рано хотелските стаи бяха единственото място, където можеш да избягаш, но сега и те не са безопасни."
 
Така нито един играч няма да може да съгреши с половинката си, без Капело да узнае. Италианецът е категоричен, че не иска да се повтори провала от Световното 2006, голяма вина за което имал разгулният живот на повечето футболисти.
 
Футболната Асоциация прие присърце мерките на Капело и заяви на семействата на футболистите, че няма да се ангажира по никакъв начин с тях и няма да им оказва никакво съдействие в Южна Африка. Предвид високата престъпност там, това отказа доста от половинките на футболистите.
 
Ако някоя футболна съпруга все пак долети до ЮАР, тя ще трябва да чака по една седмица, докато се види със своя любим, тъй като Фабио не разрешава повече от една среща седмично. Капело бе достатъчно красноречив, като обяви нежните половинки за "вирус".