"Мачът с Испания ще бъде много труден тест за нашия отбор”, заяви селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд. Двубоят е в Дърбан от 17 часа утре – 16 юни.
 
“Всеки от моите играчи трябва да бъде пределно концентриран, а вратарят Диего Беналио е длъжен да изиграе мача на живота си. Нужно е сами да повярваме, че можем да победим, независимо, че в 10 мача с този отбор сме загубили 8. Във футбола обаче всичко е възможно. Според мен Испания е най-добрият отбор в света. Представете си колко трудно ще е за малка страна като Швейцария да се противопостави на този футболен колос.
 
Противникът има най-силната халфова линия, но също и най-силното нападение и най-добрият вратар, а и защитата не е никак лоша. Наистина според някои специалисти Испания има проблеми в отбрана. Предполагам това са думи на отбори, които през целия мач срещу тях са играли в защита и така и не са имали възможност да се сблъскат с техните бранители. Най-хубавото качество на този отбор е, че комбинира ефективност и стил. Те дори могат да си позволят да оставят звезда като Фернандо Торес на резервната скамейка, както бе в последната контрола в Париж. Целта ни е осминафиналите. Смятам, че е възможно да преодолеем групите", добави Хицфелд.