Нападателят на Германия Мирослав Клозе изигра своя мач № 100 с екипа на “маншафта” при победата с 4:0 над Аржентина в четвъртфинала от Мондиал 2010.
 
Първият мач на острието с полски произход за немския национален отбор е на 24 март 2001 г. при победата с 2:1 над Албания. Той се появява в игра в 74-ата минута на мястото на Оливер Ньовил и само 14 минути по-късно бележи първото си попадение за Бундестима, което се оказва и победно.
 
С изиграването на мач № 100 Клозе се нареди на седмо място във вечната обединена ранглиста на националния отбор на Германия (вкл. на футболистите играли за ГДР и ФРГ). С по сто мача са още Ханс-Юрген Дьорнер (ГДР) и Улф Кирстен (49 за ГДР + 51 за Германия). Лидер в ранглистата със 150 двубоя за “маншафта” е Лотар Матеус.
 
Любопитна подробност от кариерата на Клозе в националния отбор е, че когато той отбележи гол, “маншафта” не губи въпросната среща. С двата си гола срещу Аржентина нападателят вече има на сметката си 52 с екипа на Бундестима. По този показател той е трети в ранглистата на федерацията, като изостава на три гола от бившия национал на ГДР Йоахим Щрайх. Лидер е Герд Мюлер с 68 гола за ФРГ.
 
Двете попадения срещу “гаучосите” обаче изравниха Клозе и Мюлер в една друга класация. Двамата делят второто място по отбелязани голове на световни първенства – по 14. Пред тях в ранглистата е бразилецът Роналдо. Феномена има 15 реализирани попадения на мондиали и може да бъде изравнен или задминат от Мирослав Клозе, ако германецът вкара поне един гол до края на Мондиал 2010./БЛИЦ