Шефовете на футбола в Северна Корея опитаха да измамят Световната футболна федерация. От ФИФА обаче бързо разбраха, че им е скроен номер. Оказва се, че корейците отиват на Световното първенство по футбол в ЮАР със само двама вратари. Нападателят Ким Мьон-Вон, който е сред основните фигури в отбора, фигурира в състава като трети вратар.

Селекционерът Ким Джон-Хун се надявал по този начин да разполага с повече полеви играчи и в случай на нужда да ползва Ким Мьон-Вон като резервен страж. От ФИФА обаче веднага се усетили, че играчът е участвал в квалификациите като нападател.

“Съставите трябваше да са обявени до 1 юни и не могат да бъдат променяни. Във всеки състав трябва да фигурират 23-ма играчи, като трима от тях да са вратари. Единственото изключение е при сериозна контузия, като тогава може да бъде направена промяна, но това трябва да стане преди първия мач. Тримата вратари не могат да излязат като полеви играчи в никакъв случай”, категорично обявиха от централата.

Така номерът на корейците се обърна срещу тях, като те губят една от звездите си за предстоящите мачове. Самият Ким ще трябва да гледа от резервната скамейка, защото едва ли ще му се наложи да застане на вратата. "Правилата са такива и няма връщане назад. Ким може да играе на световното, но само като вратар!", добавят от ФИФА.

Корея (КНДР) е в група “G” с Бразилия, Кот д’Ивоар и Португалия. Първият мач на отбора е срещу “селесао” на 15 юни в Йоханесбург./БЛИЦ