Почистващият персонал на луксозния хотел на националния отбор на Англия е откраднал футболни фланелки, медал и дори бельо от играчите на “трите лъва”. В информацията не се споменават имената на пострадалите играчи.
 
Говорителката на полицията в Йоханесбург Джуниор Меци обяви, че липсват и парична сума в размер на 500 паунда. Крадците са били заинтересувани повече от сувенири, като фланелка на САЩ, която английски национал получил при размяна след мача между двата тима (1:1).
 
Липсва и медал, връчен от ФИФА, както и бельо. Набезите към стаите на английските национали са започнали на 21 юни. За кражбите обаче полицията е получила сигнал едва в събота. Меци призна, че властите са организирали претърсване в домовете на персонала от хотела в Рустенбург.
 
“Всички откраднати вещи бяха намерени и крадците вече са арестувани”, заяви Джуниор Меци. Вчера специално създаден за световното първенство съд е признал петима хотелски работници за виновни за обирите. Те са получили присъди от по 3 години затвор и глоби в размер на 6000 ранда (около 800 долара)./БЛИЦ