Напрежение в лагера на Германия цари преди полуфинала с Испания. Двубоят е на 7 юли (сряда), а според немската преса в тима на Льов са притеснени от двубоя срещу “Ла Фурия”. “Всички помним финала на европейското първенство преди две години. Тогава Испания не остави съмнения кой е по-добрият отбор и победи заслужено. Дано сега не се повторят нещата”, пише немско издание.

Нападателят Мирослав Клозе допълва, че Испания е много по-силен съперник от вече отстранените Англия и Аржентина.

“Разбира се, че са по-силни. Те са фантастичен отбор. Гледах мача им срещу Парагвай и те отново показаха, че са перфектни, но не и непобедими. Просто ние трябва да се възползваме от техните грешки”, каза Клозе, който влезе в историята на Германия. Той вече има 14 попадения на световни финали, колкото Герд Мюлер и отстъпва само на 1 гол от Роналдо.

“Може би Испания продължава да е най-силният отбор в Европа, но ние също сме по-силни отпреди. Нашият отбор разполага с много нови играчи. Ако преди говореха, че нямаме добри халфове и нападатели, сега смятам, че не е така. Виждате колко голове вкарваме, а и се справяме добре в защита”, добавя Клозе./БЛИЦ