Селекционерът на Германия Йоахим Льов остана доволен от успеха с 1:0 над Гана, класирал тима му на 1/8-финал срещу Англия. Сблъсъкът е в събота от 17:00 часа и ще определи кой от двата тима ще продължи на 1/4-финалите на световното първенство в ЮАР.

"Нашият млад отбор, в който много играчи за първи път играят в първенство от такъв мащаб, издържа на напрежението. Момчетата ми се държаха добре и вкараха гола на победата в точния момент. Можехме да поведем и по-рано в мача чрез Месут Йозил. Важното е, че победихме и сме първи в групата. Това е много важно от гледна точка на придобиване на опит и самочувствие от младия ни отбор", коментира Льов.

"Гледах мачовете на Англия до момента. Те имаха трудности в първите си две срещи, но се държат като голям отбор, който намира своя ритъм в турнира. Имат невероятни футболисти като Джерард, Лампард и Коул. Това е отбор с много опит, с играчи, които са свикнали да играят в Шампионската лига. Много са опасни. Рууни бе незабележим досега, но неговото ниво може да експлодира във всеки един момент. Той ще бъде едно голямо предизвикателство за нашата защита. Срещите ни с Англия са особени и за нашите две нации. Мачът ще бъде за историята", каза още Йоахим Льов. /БЛИЦ