Голяма част от българските семейства днес кръщават децата си на филмови звезди от латиноамерикански или турски сериали. Други им дават имена на спортисти, а трети – на отбори, като онзи българин от Свищов, който се казва Манчестър Юнайтед. В навечерието на световното първенство по футбол сайтът varnautre.bg от Добрич пише, че има българки, които носят името на държава-участничка в Мондиала.

Оказва, че общият брой нашенки, които са адаши на отбори от световното в ЮАР, са 3005. В България има 2977 жени с името Гана, като 51 от тях са в Добрич. Те обаче едва ли са кръстени на африканската страна, тъй като името Гана си е от време оно използвано за кръщаване на новородени момичета. Особено в края на ХIХ и до средата на ХХ век, когато Гана или Ганка е едно от най-разспространените имена у нас. В последствие, при настъпването на по-модерните имена, Гана се трансформира в  Драгана или Гергана.

По-любопитното е, че 7 българки се казват Дания. По една има в Плевен и Русе, две в Пловдив и три в София. 20 ще стискат палци за четата на Диего Марадона, защото носят името на неговата държава... Аржентина. Една от тях живее и работи в Добрич.

Само една българка е кръстена на Италия и тя се намира във Видин. /БЛИЦ