"Въобще не ме интересува, че не играем достатъчно контроли. Тренировките ни са толкова интензивни, че натоварването в тях е същото като на мач, а шансът за контузия не е толкова голям”, заяви селекционерът на Аржентина Диего Марадона.
 
В подготовката си за Мондиала неговият тим изигра само една контрола - с Канада на 24 май (5:0), а Дон Диего не планира други проверки преди първия мач с Нигерия на 12 юни.
 ”Аз имам 23 диви котки, готови да оставят кожата си на терена и да разкъсват. Искам да ви кажа, че с всяка тренировка става все по-трудно да реша на кои точно играчи да заложа в стартовия състав. Нека феновете ни са спокойни, защото нашите съперници ще трябва да дадат абсолютно всичко от себе си, за да ни победят.
 
С помощта на Господ съм убеден, че отборът ще направи много добро световно първенство. Уверявам ви, че ще защитим с чест цветовете на Аржентина. Чувстваме се спокойни към момента, защото подготовката ни върви по план и аз съм сигурен, че ще бъдем във форма от първия до последния мач.
 
Тези, които разбират от футбол в Аржентина, казват, че ние побеждаваме анонимници, визирайки успеха ни с 5:0 над Канада. Вижте обаче как Испания се измъчи за 3:2 срещу Саудитска Арабия", завърши Марадонао.
Освен с Нигерия Аржентина е в една група с Гърция и Южна Корея.