Диего Марадона се върна 20 години назад, когато като футболист изведе за втори път Аржентина на финал за Световното срещу Германия. За разлика от 1986-а, когато “гаучосите” победиха с 3:2, този път те отстъпиха с 0:1 след гол на Андреас Бреме от дузпа. Марадона обаче се сети за лошото поведение на публиката на стадион “Олимпико” в Рим и за начина, по който тя реагира при пускането на аржентинския химн.
„На финала с Германия в Рим се получи един фарс. От самото начало. Помня обидите, които започнаха по наш адрес още с излизането ни на пистата на стадиона. Липсваше всякакво уважение към аржентинския народ. Няма да забравя как химнът ни бе мощно освиркан. Когато камерите застанаха пред мен и ликът ми се появи на видео стените на стадиона, казах ясно, за да си проличи от всички – копелета. Това исках да се види от всички, да го кажа на всеки един зрител. В ухото му!“, каза дон Диего.
На полуфинала на Мондиала през 1990 година Аржентина елиминира домакина Италия след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията). Двубоят се игра в Неапол – мястото, където Дон Диего е считан и до днес за футболно божество заради безбройните му успехи с екипа на Наполи.
В Рим обаче всички бяха против Марадона и Аржентина, а Германия победи след пресилена дузпа, завършвайки мача с двама души.