Защитникът на националния отбор на Испания Карлос Марчена постави нов рекорд от 50 поредни мача без загуба, след като взе участие при успеха на “червените фурии” с 3:2 над Саудитска Арабия.

Бранителят на Валенсия задмина бразилската легенда Гаринча, който имаше записани 49 поредни мача за националния отбор без поражение в периода 1955-66 г.

Марчена, който не е сред основните титуляри на европейските шампиони, се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Серхио Рамос. Испания няма загуба със защитника в състава си от поражението с 0:1 от Гърция на Евро 2004. Марчена има 57 мача за националния отбор.

В същото време Икер Касияс излезе на второ място във вечната ранглиста по изиграни мачове за представителния тим на Испания. Вратарят на Реал (Мадрид) има 103 мача за европейските шампиони и пред него е само друг вратар – Андони Субисарета, който има 126 двубоя.

Касияс бе равен по показателя със съотборника си в Кралския клуб Раул Гонсалес, преди да застане на вратата на “фуриите” при успеха над Саудитска Арабия на стадион “Тиволи” в Инсбрук.

Касияс дебютира при равенството 1:1 с Швеция през 2000 г. и стана титулярен вратар на Испания от Мондиал 2002 насам. Вратарят, който е допуснал 59 гола във вратата на националния отбор, бе капитан на тима при триумфа на Евро 2008.

Давид Вия, благодарение на попадението си срещу садитите, се доближи на 7 попадения от рекорда на Раул, който е голмайстор на националния отбор с 44 гола./БЛИЦ