Президентът на ФИФА Мишел Платини е бил приет в болница в Йоханесбург в петък вечерта, след като е колабирал в ресторант.
 
“Мишел Платини е добре. Той има настинка и получи припадък преди да се нахрани в ресторанта”, заяви представителят на УЕФА Уилям Гейлърд.
 
“Той е приет в болницата, където му правят тестове. Платини е добре и в съзнание. Не са истина спекулациите, че е получил сърдечен удар”, добави Гейлърд.
 
“Кръвната му захар бе ниска, тъй като не бе ял и имаше треска. В един момент той се изправи и просто припадна. Направените до момента тестове не показват нищо сериозно”, допълни съветникът на Платини.
 
Управителят на ресторант “Пигал” в предградието Сандтън е признал, че Платини се е оплакал от неразположение и е направил няколко стъпки преди да припадне.
 
Мишел Платини е една от френските футболни легенди и помогна на националния отбор на страната си да спечели европейската титла през 1984 г., както и да завърши на трето място на световното първенство през 1986 г. Той бе селекционер на Франция между 1988 и 1992 г. През 2007 г. Платини бе избран за президент на УЕФА./БЛИЦ