Традиционните за ЮАР вувузели може да не дразнят футболисти, треньори и телевизионни фенове до края на световното първенство. Представителят на организационния комитет Дани Джордаан призна, че инструментите, с които се вдига невъобразим шум, все пак може да бъдат забранени, след като играчите постоянно се оплакват.

“Съотборниците ми казаха какъв ад е било тук миналата година, по време на Купата на Конфедерациите,” сподели нападателят на Италия Джампаоло Пацини. „Може би отстрани не изглежда така, но на терена се чувстваме все едно сме на пазара, а едновременно с това трябва да слушаме важни инструкции и рефера”, допълни той.

”Ако има причини да се забранят, ще го направим. Вече казахме, че ако започнат да ги хвърлят по терена, ще предприемем мерки. Опитахме се да въведем някакъв ред. Помолихме да не се използват по време на националните химни на страните. Трудно е, но правим най-доброто, на което сме способни. Имаме оплаквания, но преценката ще бъде правена в хода на турнира”, допълни Джордаан пред Би Би Си./БЛИЦ