Крилото на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Португалия Луиш Нани сензационно обяви, че ще бъде готов за игра след около седмица. Въпреки това той няма шанс да играе в ЮАР, тъй като селекционерът Карлош Кейрош повика по спешност Рубен Аморим от Бенфика, който зае мястото на 23-годишния Нани.

Играчът на Манчестър Юнайтед получи контузия на рамото при опит да изпълни задна ножица на тренировка преди началото на Световното и отпадна от състава на Кейрош. Очакванията бяха, че футболистът ще бъде готов за игра едва за новия сезон, но Нани твърди, че ще може да се завърне на терена много по-рано.

"Моите съотборници ми пожелаха успех във възстановяването и да съм готов за новия сезон. Аз обаче още след седмица ще бъда готов за игра", заяви Нани.

"Вярвах, че това може да бъде моето световно първенство. Намирах се в добра форма, но имах нещастието да се контузя няколко дни преди старта на турнира и сега мисля само за възстановяването ми. Как се получи травмата? Опитах задна ножица и се приземих на рамото, това е", каза играчът.

Изказването му отново разпалва мистерията около оттеглянето му от националния тим на Португалия броени дни преди началото на Мондиала. Вчера дори се появи информация, че Нани е замесен в скандал с наркотици и поради тази причина е напуснал ЮАР. /БЛИЦ