Подготовката на Франция за участие на световното първенство получи нов удар, след като стана ясно, че централният защитник Марк Планюс няма да може да вземе участие в утрешната контрола с Китай. Това е последният мач на “петлите” преди заминаването на тима за ЮАР.
 
Бранителят на Бордо бе една от изненадите в състава на селекционера Реймон Доменек. Основната причина за попадането на Планюс в списъка с 23 играчи бе контузията в прасеца на Уилям Галас. По време на вчерашната тренировка обаче защитникът на “жирондинците” е получил усукване на глезена на десния крак.
 
Травмата не е сериозна, но със сигурност ще попречи на Планюс да вземе участие в контролната среща с Китай. Футболистът дебютира за националния отбор в неделя при равенството 1:1 с Тунис.
 
В същото време Галас продължава да има проблеми, не само с контузията си, но и здравословни от друг характер. Вчера той пропусна тренировката на французите заради болки в стомаха. Очаква се като централна двойка бранители срещу Китай да играят Ерик Абидал и Себастиан Скилачи./БЛИЦ