Уникален скандал се е разразил в националния отбор на Франция при загубата с 0:2 от Мексико, пише в. “Екип”. Според изданието свадата е била между селекционера Реймон Доменек и нападателя Никола Анелка.
 
След като треньорът направил някои тактически промени през второто полувреме, след края на мача Никола Анелка е поискал обяснение на висок тон от Доменек. “Да ти го нач...м отзад, ти си кучи син”, заявил Анелка. Острието на Челси бе заменен в 51-ата минута от Андре-Пиер Жиняк при резултат 0:0.
 
Това не е първият случай, в който национал на Франция се сърди на Доменек заради решение на селекционера, отнасящо се за Мондиал 2010. Преди началото на световното първенство Уилям Галас обяви, че няма да говори пред журналистите до края на турнира. Според слуховете действието му е продиктувано от решението на Доменек да даде капитанската лента на Патрис Евра, а не на него.

След загубата от Мексико Галас бил помолен за интервю от репортер на телевизия TF1. Отговорът на защитника бил красноречив, той показал на журналиста среден пръст./БЛИЦ