Октоподът оракул Пол повече няма да дава прогнози за изхода от футболни мачове. Представителката на водния парк “”Sea Life” в Оберхаузен Таня Мунциг обяви, че отсега нататък осмоногото мекотело ще се занимава с обичайните си неща.
 
“Пол излиза в пенсия. Отсега той ще се занимава с неща, които му се отдават най-много от всичко – занимания с дресьор и предизвикване на радост у децата, които идват да го видят”, заяви Мунциг.
 
Пол показа 100-процентова успеваемост при прогнозите си за мачовете на Германия, освен това позна и победителя от финалния мач на световното първенство.
Предсказанията на Пол предизвика небивал световен интерес към него. В Германия му се радваха, преди да познае загубата Бундестима на полуфинала. След това испанските политици предложиха да изпратят охранители за октопода, а сериозен бизнесмен от страната бе готов да плати 30 000 евро, за да купи мекотелото. Холандски севещеник, ядосан от прогнозата, че “лалетата” ще загубят финала, заклейми поведението на морския обитател./БЛИЦ