Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес записа името си в историята като човекът, извел тима от Южна Америка до полуфинал на световно първенство за първи път от 40 години. Уругвайците елиминираха драматично Гана след изпълнение на дузпи, но до тях нямаше да се стигне, ако Асамоа Гиан бе точен от бялата точка в 120-ата миута. След мача Табарес коментира именно тази ситуация, заявявайки, че Луис Суарес е постъпил правилно, като е избил топката с ръка от голлинията, макар и с цената на червен картон.

"Да, Суарес игра с ръка и бе изгонен справедливо. Не може да се каже, че сме отнели нечестно победата на Гана, защото те получиха дузпа, но я пропуснаха. Днес не играхме добре, но въпреки това класирането ни за полуфинала е заслужено. Има някаква сила, която ни кара във всеки мач да бъдем едно цяло и да не се предаваме до последния съдийски сигнал", каза Табарес.

”Това не бе лудост, това бе един гол. Той вече бе правил това срещу Бразилия на Копа Америка. За мен това е демонстрация на класа. Защо да не биеш дузпа по този начин, след като я вкарваш? Аз го поздравявам", заяви Табарес по повод начина, по който Себастиан Абреу изпълни последната дузпа./БЛИЦ