Звездата на Южна Корея Парк Джи-Сунг е оптимист преди срещата с Нигерия от Група "B". Халфът на Манчестър Юнайтед смята, че той и съотборниците му имат реална възможност отново да играят на 1/8-финалите на световното първенство. През 2002 година южнокорейците дори достигнаха до 1/2-финалите на Мондиала в страната си и Япония. Тогава Парк Джи-Сунг вкара победното попадение за 1:0 над Португалия в последния мач от групите, който класира тима му напред.

Срещата между Южна Корея и Нигерия е днес от 21:30 часа, а по същото време лидерът Аржентина играе с Гърция. "Гаучосите" имат 6 точки, а с по 3 са южните ни съседи и южнокорейците.

"Очакванията към нас са големи. Имаме реален шанс да бием Нигерия и да излезем от групата. Трябва да разкрием пълния си потенциал на терена днес. На всяка цена искаме да спечелим и не желаем да пропуснем страхотната възможност, която ни се открива. Всички ще дадем всичко от себе си, както бе през 2002 година", заяви Парк Джи-Сунг.

"Напрежението е голямо. Ние обаче натрупахме опит и знаем как да се противопоставим на Нигерия", каза още капитанът на Южна Корея. /БЛИЦ