Един от лидерите на Южна Корея Джи Сунг Парк се надява, че Световното първенство ще помогне на страната отново да се обедини със Северна Корея.
 
Двете държави не са в добри отношения, но футболистът на Манчестър Юнайтед смята, че Мондиалът може да помогне
 
Парк е капитан на Южна Корея и на практика е и най-големият лидер в представителния тим на своята страна.
 
Именно играчът на "червените дяволи" е един от хората, благодарение на които Северна Корея е на Мондиала. Той помогна на братята на своя народ да играят в Южна Африка, след като вкара на Иран и след това за КНДР остана само да направи реми със Саудитска Арабия, за да подпечата визите си за световните финали.
 
Въпреки, че двете страни ще играят на Мондиала, отношенията им са все още много лоши, след като от Сеул обвиниха Пхенян публично за потъването на кораб в Жълто море, в който 46 души намериха своята смърт.
 
"Ще бъде интересно това Световно първенство и аз ще гледам мачовете на Северна Корея. Всъщност ние сме една страна. Това е първият случай, в който двата отбора играят на едно Световно първенство. Групата на КНДР е много трудна, но мисля, че те могат да направят нещо, както вече го показаха и в квалификациите. Моята голяма мечта е вечният конфликт между моята и другата Корея най-после да приключи", заяви Парк.