Краля на футбола Пеле продължи словестната си война с аржентинския селесциодер Диего Марадона. Бразилската футболна легенда обяви, че Дон Диего не е добър треньор заради проблемите в личния си живот.
 
В началото на Мондиал 2010 Пеле обяви, че Марадона е станал селекционер на “гаучосите”, тъй като се нуждаел от пари. Сега бразилецът заяви, че миналите кокаинови проблеми на аржентинеца ще окажат ефект на отбора.
 
“Той не е добър треньор, тъй като водеше разпуснат живот и няма начин да принуди играчите си да спазват режим”, заяви 69-годишният Пеле предд германското списание “11Freunde”.
 
Бразилецът обаче похвали немският национален тим заради неговата младост и приятния за гледане стил на игра.
 
“Удоволствие е да гледам този германски отбор. Радващо е да се види, че нещо се променя в немския футбол. Всичко започна след финала на Евро 2008. Младоците Месут Йозил и Томас Мюлер много ми напомнят на Волфганг Оверат и Пиер Литбарски”, твърди Пеле.
 
“Те могат да водят топката, да подават извеждащи пасове и сами да бележат голове”, допълва Краля на футбола, който счита, че немците са твърде млади, за да спечелят световното първенство./БЛИЦ