Португалия записа победа с класическото 3:0 над Мозамбик в последната си контрола преди началото на Мондиала. Проверката се игра в Йоханесбург.

С две попадения за селекцията на Карлош Кейрош се отчете Уго Алмейда от Вердер, който вкара в 75-ата и 83-ата минути. Преди него във вратата на Мозамбик се разписа и Дани от Зенит - в 52-ата.

На пейката за португалците остана звездата Кристиано Роналдо, който се появи в игра в 63-ата минута.

Часове преди контролата стана ясно, че съотборникът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед - Луиш Нани, пропуска Световното, тъй като контузията в рамото му, получена на вчерашната тренировка, се оказа по-сериозна от очакваното. 

Португалия е в Група "G" на Мондиала заедно с Бразилия, КНДР и Кот д`Ивоар. Първата среща на Кристиано Роналдо и съотборниците му е срещу африканския тим на 15 юни от 17:00 часа в Порт Елизабет. /БЛИЦ

Съставът на Португалия: Едуардо, Мигел Монтейро, Рикардо Карвальо, Бруно Алвеш, Фабио Коентрао, Педро Мендеш (76-Пепе), Деко (60-Тиаго Мендеш), Раул Мейрелеш (60-Мигел Велосо), Дани (86-Дуда), Лиедсон (46-Уго Алмейда), Симао Саброса (63-Кристиано Роналдо)