Звездата на Португалия Кристиано Роналдо направи интересно сравнение между головете и кетчупа. “Много се притесняват за формата ми и, че не съм вкарвал отдавна. Както Рууд Ван Нистелрой обича да казва, головете са като бутилка с кетчуп. Колкото и да удряш по дъното не излиза нищо, докато всичко не се изсипе наведнъж. Не се притеснявам от този факт. Продължавам да тренирам и да подобрявам формата си. Головете ще дойдат сами”, заяви Роналдо.

Вече осем мача и повече от една година Роналдо няма гол за националния отбор, но това не го притеснява.

Роналдо подчерта колко е важно целият отбор да действа като колектив. „Няма да кажа, че искам да съм най-добрият играч и голмайстор на Световното. Ще дам най-доброто от себе си, и ще се опитам да съм най-добрия. Ще видим докъде ще ни доведе това,” обясни един от топ реализаторите на Реал Мадрид.

„Първо започваме в групите. Рано е да се мисли за далечни събития като евентуален мач срещу Испания. Желателно е да си осигурим продължаване напред в два мача. Ако преминем в следващата фаза, няма от какво да се боим, испанците не ме притесняват. Готови сме да се изправим срещу всеки съперник. Пред Португалия има една задача – да побеждава”.

Макар да е смятан за една от големите звезди на Мондиала, Роналдо отказа да говори за индивидуални призове. Според него, играта на един нападател може да е ценна само тогава, когато носи успех на отбора. Той също така опроверга слуховете, че има някаква травма. „Чувствам се по-добре, отколкото преди три седмици, тренирах добре, наравно с всички останали. Намирам се в отлична форма и се надявам това да си проличи на терена. Искам да изиграя едно силно Световно първенство,” завърши Кристиано.

Португалия е в група "G" на световното първенство Бразилия, КНДР и Кот д`Ивоар. Първият мач на тима е на 15 юни (вторник) срещу Кот д`Ивоар./БЛИЦ