Голямата звезда и надежда на Англия на световното първенство Уейн Рууни заформи лек скандал по време на вчерашната контрола. “Трите лъва” биха южноафриканския Платинум Старс с 3:0. Съдията Джеф Селогилве се оплака от поведението на Рууни по време на двубоя.

Арбитърът показа жълт картон на нападателя, а след мача коментира: „Рууни бе обиди – каза ми Fuck you (в превод - майната ти). Той трябва да се научи да сдържа нрава си. Може да бъде изгонен в някой двубой на Световното, особено ако използва същия език,” каза Селогилве. „Щом обижда рефер така, както го направи с мен, значи ще използва същия вулгарен начин на комуникация и с другите съдии”, допълни арбитърът.

“Може би футболистите на Англия си помислиха, че щом е контрола, могат да си правят каквото си поискат, и реферът няма да се отнесе толкова професионално. Срамота е. Той е добър играч, когато го гледаш по телевизията, но на терена не спира да обижда реферите,” продължи Селогилве. „За мен в момента Рууни е просто някой, който обижда хората и фаулира останалите играчи. Разочаровах се много, защото иначе бе един от любимите ми футболисти.”

Накрая все пак арбитърът добави нещо доста важно с усмивка: „Всъщност, той продължава да е мой любим играч. Той ми се извини след мача, и ми даде фланелката, с която игра"./БЛИЦ