Представителният отбор на САЩ ще се радва на една от най-мощните агитки извън африканския континент, която ще вика и подкрепя любимците си на световното първенство по футбол в ЮАР.
 
Над 140 хиляди американски граждани са закупили билети за Мондиал 2010 на „Черния континент”, където янките ще спорят за успешно излизане от Група С срещу тимовете на Англия, Алжир и Словения.
 
Новината бе разпространена в няколко водещи американски издания. Тази вест обаче беше приета с ирония от англичаните. “В това няма нищо вярно. Повече от ясно е, че нашите фенове ще бъдат повече. Даже много повече”, пишат на Острова.
Според медиите оттатък Ламанша около 100 хиляди англичани ще дерат гърла за „трите лъва” в ЮАР. Това ще бъде и най-многобройната агитка от Европа.
В Германия пък са реализирани пък 41 хиляди билета за Мондиал 2010. 17 хиляди швейцарци и 6 хиляди французи също ще посетят Черния континент. 45 хиляди пък ще бъдат пътуващите от Австралия запалянковци, които ще покрепят „сокъруус” на световната купа.
 Домакините на първенството очакват над 400 хиляди запалянковци извън Африка и около 9 милиона туристи от цял свят в рамките на 30-те дни, в които ще протече световният шампионат. По-рано днес от ФИФА заявиха, че стадионите, на които ще се изиграят 64-те срещи, ще бъдат на 96 процента изпълнени.