Селекционерът на Словения Матияж Кек се закани на Англия и дори изрази мнение, че неговите футболисти ще изхвърлят тези на Фабио Капело от Мондиала в ЮАР. Изненадващият лидер в Група "C" може още утре да елиминира предварително считания за един от фаворитите за спечелването на световното първенство. Сблъсъкът е от 17:00 часа на стадион "Нелсон Мандела" в Порт Елизабет, като само при победа Уейн Рууни и компания ще се класират на 1/8-финалите.

"Трябва да вярваме, че можем да победим и само тогава бихме имали шанс. Това е важно за всеки един отбор, а моята вяра е, че можем да се справи с всеки съперник. Целта ни е да побеждаваме всеки един съперник. Ще се справим и с Англия", заяви Кек.

"Уейн Рууни е един от най-добрите футболисти в света. Вярвам, че Англия има отбор, който заслужава да спечели световната купа. Ние ще се радваме, ако достигаме втория етап, но за тях успех означава да победят всички. Ние имаме голяма мотивация и работим много. Затова смятам, че всичко е възможно", каза още Матияж Кек. /БЛИЦ