Легендарният нападател на Англия Алън Шиърър е поредният, който разкритикува селекционера Фабио Капело. Бившият нападател смята, че италианецът е главният виновник за провала на световното първенство.

"Това е най-лошото нещо, което можеш да кажеш за един футболен мениджър, но то трябва да бъде казано: изглеждаше ми, че английските футболисти не искаха да играят за Капело. Имаше нещо фундаментално сбъркано в лагера на тима и само тези, които са били там знаят истината за проблемите и могат да кажат какво не беше наред", коментира Шиърър пред “Сън”.

"Играчите изглеждаха неподготвени и тотално объркани. Джон Тери изплю камъчето с коментарите си след мача с Алжир. Дали беше прав да критикува публично Капело е дискусионно, но той поне показа, че има топки, като излезе и каза какво мисли. Останалите в отбора не го подкрепиха в крайна сметка и това е тяхно право", допълни още Шиърър.

Шиърър държи селекционерът на националния отбор да бъде англичанин: "Няма как да бъда обвинен, че съм против чужденците, само защото Капело не успя да ни класира по-напред от осминафиналите. Казах, че отборът има нужда от селекционер-англичанин още след назначаването на Свен-Йоран Ериксон. Доведохме чуждестранни треньори с дълъг списък с постижения на клубно ниво, но те направиха малко за нашия национален отбор. Продължавам да твърдя, че имаме достатъчно класни играчи, които можеха да стигнат много по-далеч на всички тези световни финали. Тогава защо се провалихме?", негодува Шиърър./БЛИЦ