Сериозен скандал разцепи националния отбор на Франция. Част от звездите на отбора не искат съотборника си Йоан Гуркюф. Патрис Евра, Франк Рибери, Никола Анелка и Ерик Абидал изразиха гласно мнението си, че младият плеймейкър не трябва да е титуляр за сметка на Абу Диаби.

В новата схема на Раймон Доменек 4-3-3 Гуркюф е натоварен с по-дефанзивни функции и съотборниците му смятат, че не се справя. В последните мачове футболистът бил изолиран, като Анелка и Рибери дори отказвали да му подават.

Според “Франс Футбол” проблемът е по-затворения характер на звездата на Бордо. “Малкият Зидан” не се вписвал в шумната компания, а дружал с по-скромните Уго Льорис, Жереми Тулалан, Седрик Карасо и Гаел Клиши.

За разлика от лидерите на тима, селекционерът вярва на младия си футболист и възнамерява да заложи на него в първия мач с Уругвай в петък. Гуркюф бе избран за най-добър играч на Франция миналата година и обра всички индивидуални отличия. В последната година е лидер по асистенции в националния отбор./БЛИЦ